Autoschade voortaan sneller en eenvoudiger afgehandeld – Nieuwsberichten Onderlinge

WA-verzekerd? Dan kunt u bij schade voortaan terecht bij uw eigen verzekeraar.

Is uw particuliere personenauto alleen WA-verzekerd? Dan is er per 1 juli 2021 iets veranderd in de afhandeling van materiële schade. Is de schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig en is de bestuurder daarvan aansprakelijk, dan kunt u voortaan direct aankloppen bij uw eigen verzekeraar. De nieuwe regeling heeft de passende naam Directe Schadeafhandeling (DSA) gekregen.

Hoe was het voorheen?

Als u alleen WA-verzekerd bent, vergoedt uw verzekeraar bij een ongeval alleen schade aan de auto van de andere partij. Schade aan uw eigen auto is niet gedekt. Is de andere partij aansprakelijk? Dan moest u tot op heden die andere partij (of zijn verzekeraar) zelf aansprakelijk stellen om de schade aan uw auto vergoed te krijgen.

Het grote voordeel

De nieuwe regeling heeft als groot voordeel dat u bij schade niet meer zelf in gesprek hoeft te gaan met de aansprakelijke partij. Ook lastige zoektochten naar de aansprakelijke verzekeraar behoren tot het verleden. U kunt de schade gewoon melden bij uw eigen verzekeraar, waarna de betrokken verzekeraars de zaak onderling afhandelen. Dat werkt voor u een stuk sneller en eenvoudiger.

Alleen voor schade aan uw auto

Deze regeling geldt op dit moment alleen voor particulieren. En alleen voor materiele schade, dus niet voor letselschade. Daarnaast gelden er nog enkele aanvullingen. Neem contact met ons op als u hier vragen over heeft. Wij helpen u graag.