Koninklijke onderscheiding voor Bertus Doosje

Voor deze koninklijke onderscheiding was burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland naar Wanneperveen gekomen om de scheidend brandverzekeraar tijdens de jaarvergadering van de ‘onderlinge’ bijbehorende versierselen op te spelden.Veneger Bertus Doosje was bijna 40 jaar bestuurslid van de in 1932 opgerichte OBM Wanneperveen. Sinds 2014 was hij penningmeester, ook was hij taxateur van woonhuizen en agrarische gebouwen. Doosje had een persoonlijke band met cliënten en stond hen in geval van brand met raad en daad bij en regelde bijvoorbeeld vervangende huisvesting voor zowel bewoners als veestapel.

Naast de OBM zet het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau zich al 38 jaar in als bestuurslid voor de EHBO afdeling Wanneperveen. Hij is vrijwillig EHBO’er bij onder meer sport- en spelactiviteiten tijdens het jaarlijkse dorpsfeest.

En als secretaris van de diaconie van de Hervormde Gemeente Kolderveen-Dinxterveen zorgde Doosje voor de correspondentie van de diaconie en verdeling van collectegelden over diverse goede doelen. Sinds 2007 is hij vrijwillig chauffeur bij de Stichting Aangepast Vervoer in voormalig Brederwiede (Stavib).